Új Hardverapró 1x1


Bugos mobil megjelenítés, hibák, hiányzó dolgok

Sajnos van belőlük bőven, így rögtön azzal kezdjük, hogy elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért. Amilyen gyorsan csak bírjuk, javítjuk őket. Addig is pironkodva, de egy kis türelmet kérünk.

Ingyenes hirdetések, vásárolható hirdetések

Egyszerre 8 db ingyenes hirdetésed lehet aktív (prémium tagoknak 12 db). Az ezen felüli aktív hirdetések csak valamelyik kiemelt hirdetési fajtából (Plusz, Extra, Ultra) vásárolhatók meg. Az egymást követő típusokhoz egyre több szolgáltatás tartozik (hosszabb lejárati idő, egyre több UP, kiemelés, előresorolás és feltölthető kép).

Az ingyenes hirdetések 30 napig érvényesek, ezalatt bármikor inaktiválhatók és újra aktiválhatók. Ha egy hirdetés végleg lejárt (letelt a 30 nap), akkor már csak valamelyik kiemelt fajtából lehet újraaktiválni (megszűnt tehát a kétszeri ingyenes hosszabbítási lehetőség a régi rendszerből).

A hirdetési típusok és jellemzőik:

Hirdetés fajtája Ingyenes Plusz Extra Ultra Bazár
Hirdetés érvényessége 30 nap 30 nap 60 nap 90 nap 30 nap
Automatikus UP napi 8 / 12 kézi napi 1x napi 2x napi 3x -
Feltölthető képek akár 5 / 10 akár 5 / 10 akár 10 akár 10 akár 20
Leírás max. hossza 1500 karakter 1500 karakter 3000 karakter 5000 karakter 15000 karakter, képek
Bónusz ajándék - 1 nap háttérszínezés 3 nap háttérszínezés 7 nap háttérszínezés
1 nap előresorolás
30 nap előresorolás
a hozzászólások kikapcsolhatóak
Ár ingyenes
(max. 8 / 12 db)
250 Ft 490 Ft 790 Ft 8500 Ft

Lapcsaládunk Prémium tagjai (alig több, mint egy hirdetés áráért) +4, összesen 12 ingyenes hirdetést futtathatnak folyamatosan, érdemes kihasználni, katt a piros csillagokra!

Bazárt elsősorban boltoknak, kereskedőknek érdemes nyitni, így ugyanis egy nagy hirdetésbe feltehetik az összes kínált terméküket ("árlistájukat"), nem kell a különböző termékkategóriában azokat egyesével létrehozni. Ezen felül a bazár megjelenik a saját, választott kategóriájában, ahol 30 napos előresorolást is kap!

Az UP-ok új rendszere

Egy UP = egy hirdetést a lista elejére hozni egyszer. Két fajta UP van, kézi (azonnali) és automatikus (időzített). Külön vásárolni egyiket sem lehet. A kézi UP-ok ingyenesek és naponta járnak, automatikus UP-ok pedig minden hirdetési csomagban vannak, különböző mennyiségben. Naponta 8 db kézi UP-ja van mindenkinek (prémium tagoknak 12 db), ezt 00:00 és 23:59 között lehet elhasználni tetszőleges módon az aktív hirdetésekre. Éjfélkor nullázódik a számláló.

Értékelések ("Piros pontok")

Változott a piros pontok (értékelések) rendszere is. Mostantól egy adás-vételért egy pont jár, ami lehet pozitív (piros), semleges vagy negatív (fekete). A régi rendszerben kapott pontokat ennek megfelelően átalakítottuk, így az abszolút számok egységesen megváltoztak (csökkentek) mindenkinél, viszont innentől kezdve a rendszer jóval egyértelműbb: 50 pont például 50 adás-vételt jelent.

Az értékelések menetében nincs változás, azaz továbbra is csak aktív hirdetést lehet értékelni, továbbra is csak a vevő kezdeményezhet értékelést a hirdetés alján lévő Értékelem gombbal (egy vevő egy hirdetést egyszer értékelhet, de egy hirdetést több különböző vevő is értékelhet, ha például több termék van hirdetve benne). Erről eladó értesítést kap, és amennyiben jóváhagyja az értékelési szándékot, a két fél értékeli egymást. Ha nem hagyja jóvá, mert például sejti, hogy negatív értékelést fog kapni, vevő jelentheti eladót a hirdetés alján lévő Jelentem linken, és a Hardverapródok megvizsgálják a helyzetet, majd adott esetben engedélyezik az értékelést.

Előresorolás, háttérszínezés

Ha nem elég a hirdetés típusához (Plusz, Extra, Ultra) járó háttérszínezéses és/vagy előresorolásos kiemelés, az adott hirdetés oldaláról lehet kezdeményezni ezek vásárlását.

Fizetési módok, PH!ontok, a régi rendszerben vásárolt tételek

A bankkártyás fizetés aktív, a Barion az új kiszolgáló! A PayPal ugyanúgy működik, mint eddig, az SMS-es fizetési lehetőséget viszont kivezettük. Van viszont egy új fizetési mód is, ez a PH!ontok (pontok).

Mivel a váltással pár korábbi fizetős szolgáltatás is megszűnt (például a vásárolható kézi UP csomag), ezért elindítottunk egy egyszerű "pontgyűjtő" rendszert, a PH!ontokat, és a megszűnő szolgáltatásokra elköltött pénzt itt írtuk jóvá. PH!ontokkal ugyanúgy lehet fizetni, mint pénzzel, 1 PH!ont értéke 1 Ft. Bankkártyás fizetési mód használatakor is plusz PH!ontokat adunk minden vásárláskor!

Fontos: a mentett keresések funkció egyelőre nem elérhető, és bár el fog készülni ebben a rendszerben is, addig is, az ott korábban elköltött forintokat is PH!ontosítottuk.

Szigorúan tilos a következő termékek, szolgáltatások hirdetése:

 1. Lőfegyver, gáz- és riasztófegyver, légfegyver (airsoft is), festéklövő fegyver (paintball), muzeális fegyver, színházi fegyver, íj, 8cm-nél nagyobb élhosszúságú kés, a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendeletben megemlített bármilyen közbiztonságra veszélyes eszköz, robbanószer, pirotechnikai eszköz, petárda.
 2. Jövedéki termék (üzemanyag, alkohol, dohánytermékek, stb.), elektromos cigaretta.
 3. Üdülési csekk, cafeteria, értékpapír, bankbetét, bankkártya, hitelkártya, kivétel a forgalmi érték nélküli, régiségként árult termékek.
 4. Gyógyszer, kábítószer, bármilyen bódító vagy tudatmódosító szer.
 5. Veszélyes (mérgező, gyúlékony, robbanásveszélyes, sugárzó stb.) anyag.
 6. Emberi szövet, szerv, szexuális tárgyú termék vagy szolgáltatás.
 7. Hamis vagy hamisított márkajelzésű, másnéven klón vagy replika termékek (egy termék illegális másolatát vagy egy gyártó (márka)nevének, logójának illegális felhasználásával készült terméket hirdetni tilos).
 8. Garancialevél termék nélkül, valamint igazolvány, bizonyítvány, oklevél, hivatalos irat, közokirat, és ezek érvényesítő szelvénye (matrica, bélyeg, pecsét stb.).
 9. Jogvédett szellemi termékek (szoftver, hangfelvétel stb.) jogellenes másolatai, vagy szoftverhez tartozó, de az eredeti terméktől különválasztott illetve nem jogtiszta kódok, kulcsok, szelvények, adathordozók, tartozékok.
 10. Számítógépes játékok accountja (hozzáférés, regisztráció, felhasználói fiók) és az azokhoz kapcsolódó játékok, melyek nem használhatóak a fiók nélkül (bővebben), illetve (tipikusan az ún. MMORPG) játékokban használatos virtuális tárgyak (karakter, pénz, egyéb).
 11. Személyes adatokat tartalmazó adatbázis; meghívó / account (hozzáférés, regisztráció, felhasználói fiók) FTP, torrent, web vagy közösségi oldalakra.
 12. Kártékony szoftver (vírus, trójai, rootkit stb.) illetve hardver (pl. keylogger)
 13. Letiltott, jelszóvédett telefon, tablet, egyéb eszköz.
 14. Bármi, ami sérti személy vagy szervezet jogát (személyiségi, kegyeleti, szabadalmi, szerzői stb.), jogos érdekét.
 15. Bármi, ami bűncselekményből származik.
 16. Termék vagy szolgáltatás, melynek internetes forgalmazását jogszabály tiltja.
 17. Egy konkrét termék vagy szolgáltatás többszöri hirdetése.
 18. Ugyanazon termék vagy szolgáltatás 28 napon belüli ismételt feladása.