Archív – Alienware M17x R4 eladó

acura1995 (csendes tag) – 12 éve regisztrált
21 pozitív értékelés
Extra (fizetett hirdetés) 2022-08-09 15:37 3 napja
Budapest, Szeged

150 000 Ft

Állapot: használt
Szándék: kínál

Archivált hirdetés

Alienware M17x R4

Eladóvá vált a jó öreg Alienware laptopom. A laptopot 6 évvel ezelőtt vásároltam használtan (már akkor is 3-4 éves volt) és kb. fél évvel ezelőttig napi használatban volt.

Több boost-on is átesett a gép. Egyrészt ki lett bővítve a memóriája 32GB-ra, másrészt raktam bele egy Nvidia GTX 980m videokártyát (megvan még az eredeti AMD Radeon 7970m kártya is, ezt is adom a géphez)(elkelt külön), harmadrészt vettem rá egy matt kijelzővédő fóliát, azért mert az eredeti kijelző fényes, negyedrészt kapott egy SSD-t. Minden más része eredeti.

Negatív tudnivalók
- A akkumulátora tönkrement évekkel ezelőtt, kicseréltem, de egy ideje már az is tönkrement (ki is kellett dobni) és nem vettem bele újat, ezért nem lehet vezeték nélkül használni.
- A gépnek a matt bevonatát leszedtem, mert egy idő után elkezdett ragadni és nem lehetett takarítani. Ennek sajnos vannak lenyomatai karcok formájában.
- A matt kijelzővédő fólia miatt a kép egy picikét homályos. Meg lehet szokni (én is 5 évig használtam így), de ha valakit zavar, még mindig leszedheti a fóliát.
- A két 1 TB-os HGST HDD-ből az egyik kipurcant, ami helyett nem vettem másikat.
- A hangszórókon a membrán tartó gumi elérett és elszakadt több helyen is, emiatt nem szól túl szépen. Lehet használni, de én inkább külső hangszórokat vettem.

Pozitív tudnivalók
- Karbantartott gépről beszélünk, rendszeresen volt takarítva, többször újrapaztáztam a procit és a gpu-t is. Ammennyire lehetett, vigyáztam a gép épségére, de használatból, hurcibálásból eredendő karcok előfordulnak, ahol gumit használtak, például a gépet tartó tappancsok, elérettek és cserére vagy adott esetben javításra szorulnak.
- A gép a mai napig erősnek számít, persze a kor meglátszik rajta. Alapvetően gyorsan bekapcsol, gyorsan működik, a játékoknál már kompromisszumot kell kötnünk. Én legutoljára a Horizon: Zero Dawn-t játszottam végig rajta, hogyha jól emlékszem közepes, vagy annál egy picit gyengébb grafikán. Elvitte, de nem lehet fix 60 FPS-re számítani, inkább 40-50 között mozog.
- Frissen újratelepített eredeti Windows 10-zel, amelyet természetesen adok a géphez.

Paraméterek:
- 17.3' LCD kijelző
- i7 3940XM 3GHz 4 mag 8 szál processzor
- 32GB ram
- 1 db HGST HTS721010A9E630 1TB HDD
- 1 db Samsung 850 EVO mSATA 500GB SSD
- Nvidia GTX 980m MXM videokártya

Mi van a csomagban?
- Alienware M17x R4 laptop
- A hozzá tartozó magas teljesítményű adapter
- AMD Radeon 7970m MXM videokártya
- OEM Windows 10 kulcs

Felhasználási javaslatok és ellenjavaslatok
Habár még mindig egy jó gépről beszélünk, azért vannak korlátai. A legújabb játékokhoz már nem mondanám ezt a legjobb választásnak, de például nagy memóriaigényű munkára kiválóan alkalmas, otthoni felhasználásra pedig még sok is. Hogyha valaki rászán még pár tízezer forintot, akkor egy akkumulátorral még hordozhatóvá is válik, bár súlyából adódóan ezt nem biztos, hogy ajánlom. Szerintem arra sem alkalmas, hogy a polcon díszelegjen, mert a karcokból adódoan nem a legcsodásabb látvány.

Szállítás és garancia
Mivel a dobozát valahol elvesztettem a költözések közepette, ezért a postázást már nem vállalom. Első sorban Szegeden lehet átvenni, de időnként járok Budapestre, oda is el tudom vinni bizonyos kereteken belül. Ezen felül a Szeged-Budapest vasútvonal megállóiban is van mód az átvételre, máshova nem tudom biztosítani a szállítást. Megtekinteni/kipróbálni Szegeden lehet. A gép korából adódóan nem vállalok rá garanciát, ezért érdemes megtekinteni, megnyomkodni, mielőtt megvásárolod.

Megvásároltad tőle?
Értékelem
Problémás a hirdetés?
Jelentem

Légy az első hozzászóló!

Még nem szólt hozzá senki sem.

Hirdetés