Hirdetés

Mikor még Frédi és Béni lábbal hajtották a kőkerekűt!

hzsolti77 (újonc) – 4 éve regisztrált
16 pozitív értékelés
Extra (fizetett hirdetés) 2021-09-19 21:22 6 órája
XIV. kerület

15 000 Ft

Állapot: használt
Szándék: kínál
Márka: HP

Eladó a szívemhez nőt eredetileg HP Compaque 6735s típusú laptopom, a részemről elkövetett hűtlenség miatt.
2008-óta együtt sokmindent meg- és átéltünk. A hegeket magunkon jobbára egymástól szereztük.
Az eredeti AMD belső szervei az idő előre haladtával végelgyengülésben lassan kimúltak. Az alaplapra integrált ATI HD 3200 grafikus csíp forrasztása szép lassan megadta magát. Igyekeztem a hiba mejelenése után reanimálni a kicsikémet újra meg újra, kiszerelve az alaplapot, gondosan alufóliába becsomgolva 165 oC-on melengetve 15 percig, de 2-4 hétnél tovább nem tudtam szabályos EKG görbét varázsolni neki. Az elvesztését nem tudtam elfogadni, ezért teljes tüdő, szív és agy transzplantációt hajtottam végre rajta. Az eredeti alaplapot kicseréltem egy HP 6730s-ére, a processzort így egy Intel C2D P8600 váltotta, a megfeleő hűtőt is beszereztem a helyes légzésére ügyelve.
A sok orvosi beavatkozás azomban nyomot hagyott rajta.
A kijelző belső műanyag káva borítása eltört egy helyen, így bizonyos pozíciókban nincs megfelelő stabilitása az amúgy a korának technológiáját meghazudtoló TN led panelnak. Bárcsak a mai panelek is ilyen szépen jelenítenék meg a tartalmat. Szóval, ha a kicsike számára kényelmetlen pozícióba kerül, az egyik függőleges ledsor kéken világít. Ilyenkor nincs más megoldás, mint kényelmessé tenni számára és számomra is a kijelző pozícióját és már nem is látszik a hiba.
A sok csavar ki és beszerelés eredménye, hogy a kamera kábelét egy összeszerelésnél sikerült elnyírnom, így vesztette el a szeme világát a drága. Aztán a fröccsöntött műanyag foglalatok közül néhány nem bírta a csuklóm forgatónyomatékát. Szerencsére funkcionalitásban ez lemodással nem jár. Előfordult, hogy egy alaplap rögzítő csavart nem a megfeleő helyre csavartam vissza, és az hosszabb volt a foglalatnál, ezért a touchpad mellet, egy pattanás jelent meg szegénykém arcán. Végezetül pedig a bekapcsoló panel szalagkábele sínylette meg az egyik utolsó beavatkozást, de szerencsénkre csak a bekapcsolást visszajelző led sérült, így a kapcsolópanel tökéletesen működik.
A kicsike Win10 ready, némi turpissággal, az eredeti verziószámhoz tartozó Win8.1-es 64 bites WiFi driverrel a vezetéknélküli hálózati kártya tökéletesen működik, és ontja a biteket a világhálóra.
Volt már rajta Kali, Ubuntu, Debian is.
Szóval nem egy előítéletes fajta. Szépen muzsikált minden oprendszerrel.
Jelen állapotában a CD lejátszó helyén egy HDD beépítő keret található, de csak a keret, mert merevlemez nincs hozzá, SSD sem. Pedig azzal szárnyalt. Na meg a 4 GB DDR2 800MHz ramokkal, amit most is a részét képezik. Valamit tartozékként adom a 90 W-os utángyártott töltőt, ami tökéletesen teszi a dolgát, illetve az akkumulátort, róla annyit tudok, hogy valameddig működik a gép azzal is.
Szóval minden érzelmi kötődésem ellenére fájó szívvel veszem tudomásul, hogy a közelmúlban elhanyagoltam, és egy jobb élet reményében a számára keresem a következő, nagyobb figyelmet ígérő társát.

Megvásároltad tőle?
Értékelem
Problémás a hirdetés?
Jelentem

Hozzászólok

Hozzászólok