Elfelejtett jelszó
Add meg e-mail címed hogy elküldhessük a belépéshez szükséges információkat!

Biztos, hogy archiválod?
Még nem értékelték az adásvételt!
Az archív hirdetések a találati listákban nem jelennek meg, így elképzelhető, hogy a másik fél nehezen fogja megtalálni hirdetésedet, ha most archiválod. Ezért javasoljuk, hogy jegeld és csak az értékelés megtörténte után archiváld.

    
Egyszerre 15 aktív apróhirdetésed lehet ingyenesen, ez a hirdetés a 16-ik.
    
Aktiváljuk a hirdetést? (2900 Ft)
    
Kép beszúrása
Add meg a képre mutató hivatkozást (linket, url-t)!

Hozzászólás
Add meg a hivatkozást (linket, url-t)!

Gyakran ismételt kérdések

A régi pirospontjaim nem kerülnek át az új rendszerbe? »

A pontjaidat továbbra is belinkelheted a hirdetéseidbe, az aláírásodba pontosan úgy, hogyan eddig. A pontok forrását jelentő topikok is elérhetőek, azokat nem töröljük, de az új Hardverapróra nem emeljük át.

Az Unofficial PH megbízhatóság egy, a Prohardvertől teljes mértékben független, nem hivatalos kezdeményezés volt mindig is, és csak annyi történt, hogy az új Hardverapró bővült egy beépített (és teljesen más elven működő) értékelési megoldással is. A kettő nem zárja ki egymást, amíg az új rendszer nem telik meg adatokkal, a régi ugyanúgy használható.

A régi pirospontokat tehát átmásolni nem tudjuk, de attól még ugyanúgy használhatóak, mint eddig!

Az UPolás új rendszere »

Minden nap 5 ingyenes UP áll rendelkezésedre, melyek a megszokott módon használhatóak fel azonnali UPolásra. Ha ennél több UPot szeretnél felhasználni vagy időzítenéd őket, akkor vásárolhatsz is UPokat. Vásárolt UPjaidat felhasználhatod egyszeri UPolásra, de akár időzítheted is, hogy adott hirdetésed hány naponta, milyen időpontokban UPolódjon automatikusan. Az UP vásárlásokat és felhasználásokat UP egyenlegeden követheted.

Csak egyféle apróhirdetés van? »

Nem, sokféle egyéb lehetőség van még: kiemelés, előrehozás, vagy lehet saját bazárod is.

Ellenőrizhetik-e adóellenőrök az eladásaimat? »

Igen, miként más hasonló oldalakon, úgy a NAV jelen van a Hardveraprón is, kereskedelmi mennyiség hirdetése esetén várható, hogy adóellenőrök jelennek meg vevőként.

Értékelés menete »

Értékelést csak a vevő kezdeményezhet. Amennyiben sikeresen lezajlott az üzlet, a hirdetésen az értékelésre kattintva az eladó e-mail értesítést és privát üzenetet kap. Amennyiben jóváhagyja a vásárlás tényét, mindkét fél értékelhet. Az archivált hirdetések már nem listázódnak és itt nem is lehet értékelni, ezért javasoljuk az eladóknak, hogy az értékelés megkezdéséig jegeljék a hirdetést, és csak utána archiválják.

Pontozásos és szöveges értékelésed a felhasználó adatlapján jelenik meg.

Amennyiben valaki negatív értékelést szeretne leadni, de az eladó nem igazolja vissza és így egyáltalán nem tud értékelni, az adott hirdetésen belül a jelentem gomb megnyomásával tudja ezt megtenni. Ezek után a HARDVERAPRÓDok kivizsgálják az esetet és megteszik a megfelelő lépéseket.

Egy felhasználó egy hirdetést csak egyszer értékelhet, de több felhasználó is tudja ugyanazt a hirdetést értékelni (ha például több monitor van egy hirdetésben és azt több ember veszi meg külön-külön).

Hol jelezhetem, ha hibát találok vagy építő jellegű észrevételem van? »

Ha konkrét hibát találtál az oldalon, itt jelezheted, az általános észreveleket pedig itt várjuk.

Ingyen hirdethetek? »

Magánszemélyek ingyen hirdethetnek 15 db apróhirdetésig. Fölötte már egy keveset nekik is fizetniük kell, viszont a fizetett hirdetések a 15-ös limit fölött állnak, nem számítódnak az ingyenes keretbe.

 

A "Boltok, szervizek" kategóriában nem ingyenes a hirdetésfeladás, viszont itt lehetőség van a kiemelt ajánló dobozban való folyamatos megjelenésre is a címlap és aloldalak jobb hasábjában. A Hardverapró látogatottságához mérten kifejezetten alacsony díjakat állapítottunk meg, érdemes kihasználni!

 

Konkrétan: a legolcsóbb fizetési módot használva egy 13 hétig érvényes bazár díja bruttó 2900 ft, míg a kiemelt ajánló dobozban való részvétel 8900 ft-ba kerül ugyanerre az időre.

Kell-e adóznom a használt termékeim eladása után? »

Jelenleg évi 600 ezer forintig nem vagy adóköteles, de itt olvashatsz részletesen is a pontos kötelezettségekről.

Kereskedni szeretnék, bazárt nyitnék. Mi a teendőm? »

Bazárt nyitni nem ingyenes, de igyekeztünk nagyon levinni az árakat és kényelmessé tenni a folyamatot, hogy tényleg mindenkinek megérje. Konkrétan:

  • egy bazár érvényességi ideje 13 hét, így nem kell havonta foglalkozni vele, mint egy normál hirdetéssel;
  • a legolcsóbb fizetési módot választva a bazár ára bruttó 2900 ft erre az időintervallumra;
  • a bazár kiemelése a jobb hasábban lévő, minden (azaz naponta több százezer) aloldalon megjelenő ajánló dobozba is csak bruttó 8900 ft erre a 13 hétre. Érdemes kihasználni ezt az árat, mert biztosan nem marad ennyire kedvezményes hosszútávon!

Bazár nyitásához a hirdetésfeladásnál a Hardver kategóriában a Boltok, szervizek alkategóriát kell választani. Fizetni a hirdetésfeladás végén kell, PayPallal vagy bankkártyával.

Meddig él a hirdetésem, aktiválhatok-e archív hirdetést? »

A hirdetésed a feladástól számított 4 hétig aktív, utána automatikusan archiválásra kerül. Egy hirdetés érvényessége 2 alkalommal ingyenesen meghosszabbítható további 4-4 hétre, ezen felül már csak térítés ellenében lehetséges. Aktív hirdetést bármikor, archivált hirdetést pedig a lejárat után maximum 2 hétig lehet még újraaktiválni, majd hosszabbítani (mindig csak aktív hirdetés hosszabbítható).

Érvényességi idején belül az általad archivált hirdetéseket újra aktiválhatod.

Bazárok számára 13 hét az érvényességi idő, viszont nincs ingyenes hosszabbítási lehetőség.

Mentett keresések: miért jó elmenteni egy keresést? »

Egy-egy keresés mentésének több előnye is van. Először is, nem kell legközelebb minden paramétert újra beállítanod, ha még mindig keresed azt az eszközt. Ami ennél is fontosabb, hogy a mentett kereséseknek megfelelő, a rendszerbe frissen kerülő új hirdetésekről emailt küldünk 5 percen belül, hogy a hirdetés felkerült. Így elsőként értesülhetsz róla, hogy kapás van!

Egy-egy keresés mentése ugyan nem ingyenes, de az összes így is jelképes, ráadásul elég egyszer megtenni, addig érvényben lesz a "kapásjelző", amíg te magad nem törlöd.

Miért éppen a Hardveraprón hirdessek? »

Több mint 480 000 regisztrált felhasználójával ez az ország legnagyobb hardver-mobil-IT lapcsaládja, ahol a legmagasabb arányban vannak jelen azok, akik hardvereket, mobilokat és egyéb kütyüket adnak-vesznek. Cipőt a cipőboltból! Hardvert, mobilt és hasonló cuccokat a HardverAprón találsz a legkönnyebben vagy adhatsz el a leggyorsabban, ugyanis itt nem vész el hirdetésed a varrógépek és a plüssmacik közt.

Miért nem látom az eladó telefonszámát az adatainál? »

Biztonsági szempontból és a csalások visszaszorítása érdekében egyelőre elrejtettük a telefonszámokat, hogy mindenképp nyoma legyen a kapcsolatfelvételnek két fél között. Ha bárkit megkárosítanak, ez segít a csaló azonosításában. A telefonszámot egy privát üzenetben érdemes elkérni az eladótól.

Mobilról nem működik rendesen az oldal, mit tegyek? »

A legfontosabb, hogy ne ess pánikba, ez egy átmeneti állapot, pár héten belül működővé tesszük. Mobilokra optimalizált tördelés/nézet is lesz.

Privát üzenet írásakor miért van alapból egy sor beleírva a szöveges mezőbe? »

Ez egy segítség az eladónak (így ne is töröld ki!), hogy ne kelljen keresgélnie, hogy pontosan melyik hirdetésében szereplő termékére vagyunk kíváncsiak, illetve a vevőnek is, hogy ne kelljen szenvednie a link beillesztésével.

Hogyan használhatom az oldalt? »
Csak egy HardverAprón (vagy Prohardveren, Mobilarenán stb.) regisztrált azonosító vagy egy Facebook-hozzáférés kell hozzá. Ha egyik sincs, akkor egy gyors regisztráció után használhatod is a HardverAprót és a lapcsalád többi oldalát is!
Jó, de félek a csalóktól… »
Persze 100%-os rendszer nincs, neked is óvatosnak és megfontoltnak kell lenned! Ne utalj például előre, és itt nincs „de”, egyszerűen ne utalj és kész! Figyeld az eladó értékeléseit, légy körültekintő. Közben sokat látott adminisztrátori gárdánk – mondhatni – mániákusan és egyedi, kipróbált eszközökkel keresi a csalókat! A gyanús elemeket bármikor jelezheted a jelentem gombokkal, és mi utánanézünk!