Archív – 1155-ös lapot keresek - hibátlant, hátlappal, próbagarival

Agyasima (senior tag) – 21 éve regisztrált
30 pozitív értékelés
2018-01-12 18:47 6 éve
Szeged csomagküldéssel is

19 999 Ft

Állapot: használt
Szándék: keres

Archivált hirdetés

Üdvözletem!

Keresem új alaplapomat, ami tudja az alábbiakat:
- hibátlan
- s1155 foglalat
- gigabit LAN
- USB3
- legalább 1 hét próbagari jár hozzá
- van hátlapja

Nagy esély, hogy a te alaplapodat veszem meg, ha:
- Z-s chipsetes
- SPDIF kimenet van rajta
- ATX méretű a lap
- saját dobozában kapom meg
- megvannak gyári tartozékai

Átvétel ideális esetben Szegeden. Vagy csomagautomatában.

Amúgy tudja valaki, miért van ennyi hátlap nélküli 1155-ös hirdetés a HA-n? Vagy hogy miért adják drágábban a sokéves, gyári gar nélküli lapokat, mint az új platformokhoz való új, garanciás lapokat?

Köszi, hogy benéztél!

Keresés
  • Aprósólyom

    addikt

    "Amúgy tudja valaki, miért van ennyi hátlap nélküli 1155-ös hirdetés a HA-n? Vagy hogy miért adják drágábban a sokéves, gyári gar nélküli lapokat, mint az új platformokhoz való új, garanciás lapokat?"

    1. Ez akkor igaz, ha régi Z/P chipsetes használt árakat vetünk össze, új, de H/B chipsetes lapokkal. Nyílván más a célközönség és felhasználás.
    2. Különböző platform: DDR3 és DDR4 elég markáns árkülönbséggel, elenyésző teljesítménykülönbség fejében.

    Most éppen én is körbenézek és felmérem a piacot, mert úgy döntöttem, hogy a következő sok évre lecserélem a meglévőt. (Z77 tulaj vagyok). Aki platform váltásban gondolkodik, így is mondhatni nem éri meg a csere, kivéve, ha munkából él. Így elég szűkös a használt kínálat, mint látható. (Nem rohaunk a boltokba az új Coffee Lake-ért "eldobva" a Sandy Bridge-t.) Én csak így döntöttem most, hogy váltok, de ha eladhatatlan lesz a félgépem ennyiért, megy vissza a webshoppa az összes cucc, mert kb. 10-20% teljesítmény többlet több mint 2x annyiba kerül most újonnan a használt árakhoz képest. Ez azért eléggé marginális különbség.

    Hát ez az én véleményem, talán valaki tovább árnyalja majd. :R

    [ Szerkesztve ]

    Jevons paradox

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz gy.laci #2 üzenetére

    Én most egy coffee lake 4 magos K procit néztem ki, egy olcsó, de nem a legolcsóbb alaplappal, 8GB rammal. Ha összehasonlítom a használt piaci árakkal, akkor több mint kétszeresek az árak, a kb 10-20%-os többletért, meg az újabb platformért. Az i5-2500K platformot tervezem lecserélni, de ilyen feltételekkel, lehet én is meggondolom magam. Összességében nem mondanám magasnak a jelenlegi helyzethez képest. Ahhoz képest mondhatjuk, hogy 5-6 éves platformról beszélünk, és kb. az akkor vételárnak megfelelő összeget ér nominálisan. Viszont a jelenkori reálérték számít. Ez van. Szerintem még így is olcsóak a tudásukhoz képest.

    Jevons paradox