Archív – 5870-es többféle eladó

Wild_BOY (csendes tag) – 20 éve regisztrált
nincs értékelése
2009-09-28 12:34 15 éve
csak személyes átvétel

90 000 Ft

Állapot: használt
Szándék: kínál

Archivált hirdetés

Jelenleg XFX és ASUS elérhető hamarosan Sapphire is lesz.

Alap modellek, tuning verzió még nem elérhető, ha lesz akkor majd írom

Mind bontatlan 0 km-es:
XFX 2 év garancia, garjegyel
ASUS 3 év garancia garjeggyel

Alap esetben személyes átvétel. Privát üzenteben egyeztetés.

Keresés
  • oxox

    addikt

    válasz oxox #40 üzenetére

    jahh és kihagytam a "jelentéktelen" küldeményeket...ezt nem tárolják be (ergo se vám se áfa nincs), ez minden nem jövedéki termékre vonatkozik ami nem haladja meg a 22 eurot (2 éve még ennyi volt a határ). Természetesen a vám bármit megszemlézhet, és ha mondjuk egy "elveszett" Munkácsy kép van benne, nem csak egy homework festmény...azt lefoglalja......ohh ja volt is ilyen :) ...cimbi szemlézte (márhogy a részünkről)

    [ Szerkesztve ]

    Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

  • normaluser

    újonc

    válasz oxox #40 üzenetére

    Szakértő nem vagyok, csak saját és mások ebay-es tapasztalatai alapján látom a rendszert. 2005-ben vettem árut először ebay-en keresztül. Első dolgom az volt, hogy felkerestem Mo. (szerintem legkorrektebb) fórumát ebben a témában, mivel első ránézésre elég bonyolult volt és érdekeltek a buktatók. Azóta ebay függő vagyok és magam is próbálok tanácsokkal szolgálni ugyanazon fórumon (reklámozni nem akarom, mert Ph-n is vannak jó ebay-es forumok, több tag mindkét helyen aktív).
    Azt nem tudom, h a vám, 4-7% pontosan melyen termékekre vonatkozik, mert se USA-ból, sem Ázsiából nem szoktam 22 eurónál magasabb áron tételt vásárolni. Szóval, h a számtech. tételekre nincs vám, azt elhiszem és köszönöm az infót.
    Természetesen az ebay-en magánszemélyként vesznek részt sellerek a kereskedelemben, ezért az ajándékként küldés sok esetben egy eszköz a vám megkerülésére. Vannak olyan power sellerek, akik mindent ajándékként küldenek, sokat felhasználó névről ismerünk és azon csodálkoznánk, ha nem úgy küldenének tételt, EU-ban nincs is ezzel probléma.
    Ez az USA-ból ajándékként, "kellően" kis árral feltüntetve téma az egyik legforróbb. Nekem már az is elég macera, amikor várhatom, h a paypal visszaküldje a pénzem, ha egy power sellernél éppen abban a 1,5%-ba esek, akiknek valamiért nem küld, nem hogy még a vámtól is parázzak, h foglalnak, nem foglalnak, számlát kérnek stb.
    A becsüs valóban egy mítosz, de elfogadott mítosz, mert volt rá bőven precedens, hogy lebukott a tétel, természetesen számlát a vásárló nem tudott (akart) bemutatni a horror áfa miatt, viszont ragaszkodott áruhoz és némi idő + "némi" pénz fejében mégis nála kötött ki. Nem tudom ez hogy működött nálatok, de talán jobb is. Persze Munkácsy kép kategóriáról még nem hallottam, valószínűleg, aki ilyenben utazik az nem jön fel hozzánk a fórumra kérdezősködni...

    Visszatérve a VGA esetére. Csak kíváncsiságból megnéztem még aznap, hogy milyen módon is lehetne a karit ebayen keresztül megszerezni 72k -ért. Természetesen sellerek USA-ban, kb. 25 seller, ebből három db power seller, akik csak USA-ba küldtek tételt. Alap ár kb. 72k. Szóval, h 72k -ért kézhez kapta volna a srác azt a plátói szerelemhez tudnám hasonlítani, de ő még a shipping-gel is számolt.