Eladó motoros kajak szett (Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440+Epropulsion Vaquita)

badcoke (csendes tag) – 11 éve regisztrált
21 pozitív értékelés
Ultra (fizetett hirdetés) 2024-03-20 14:10 5 órája
Budapest, Dunakeszi csak személyes átvétel

450 000 Ft

Állapot: használt
Szándék: kínál

Kedves érdeklődő!

Eladóvá vált az általunk nagyon szeretett és (utólag) motorizált kajak/csónak szettem. Az ajánlat két részből áll:
- Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440 kajakból (és minden felszereléséből)
- Epropulsion Vaquita elektromos hajtásból plusz egy tartalék akkumlátorból

Első körben ezt nem bontanám meg, mivel összepasszoló elemekből áll, viszont ha külön-külön jön érdeklődő, akkor nyilván bontható.

Aqua Marina Tomahawk kajak:
Egy közel 5 méteres, drop-stitch-es felfújható (de a DS miatt) merev testű kajak. Kettő vagy kettő + gyermek méretű (+ a szállítandó csomagoktól függően) belső hellyel rendelkezik. Leeresztve hordozótáskában szállítható, amibe az evezők és egyéb felszerelésektől függően a motoros hajtás is belefér. Súlyra 20 kiló körül van, ez még szerintem határeset amit kényelmesen meg tud bárki emelni.

Állapota: Mi ezt a kajakot tényleg használtuk. Nálunk a Balaton, Velencei tó, Duna és a Horvát tenger volt a cél, több éven át. Ebből fakadóan van több sérülése amiket patcheltem (szám szerint 3). Ezeket kivétel nélkül Horvát vízen szerezte, kikötés után (az ottani szétmart sziklákkal vigyázni kell). A sérülések miniatűr méretűek voltak, de jelentős patch-el lettek fixálva. Ezt leszámítva normál állapotú a csónak. Ülések sófoltosak minimálisan (ez használat után kimosódik majd)

Csónakhoz pluszban egy a gyári evezőnél jobb minőségű evezőt, egy horgonyt és egy nagyobb pumpát adok.

Epropulsion Vaquita Lagoon:
Az egyik legjobb minőségű e-hajtást gyártó vállalat (Epropulsion), kisebb (1LE) SUP és kajak alá készített motorja, gyári akkuval és egy plusz tartalék akkuval. Hatótávja vízfelülettől és súlytól függ, így csak nagyságrendi számokat tudok írni:
- max táv amit mentünk: 16-18 km volt egy akksival tengeren
- fele sebességen: 5 óra körül bírja (ez a gyári, én ezt soha nem mértem le így), amikor kb. 5-6 km/h tempóval tud menni a vízen két személlyel ami 25-30 km körüli távot jelenthet.
- max sebességen: kb. 1 órát bírja két emberrel, amivel 10-12 km/h körüli tempóval tud menni
- kisebb sebességen: sok-sok órát bír, de az ára ugye a lassú sebesség

Ami fontos: adok hozzá egy tartalék akkumlátort amit azért vettünk, hogy még hosszabb távon tudjunk menni vele, tehát a távokkal duplán lehet számolni.

Állapota: Az akksi 500 ciklus után lesz 80%-os. Mi az első akksiba kb. 40-50 ciklust tettünk (2-3 év alatt) maximum (ezt úgy érdemes számolni, hogy kb hányszor viszi ki az ember egy évben -> nálunk nyáron volt csak használva, havi 2x plusz nyaralásokon 12-14x, tehát egy év alatt kb 20 körüli). A második akksiba szerintem 10-et sem. Tehát összességében 10-15 évnyi idő kijöhet (ilyen használat mellett) amíg érezhetőbb lesz a teljesítmény romlás (ennek persze feltétele a helyes töltés és a megfelelő elrakás télre!)

A vezérlője elképzelhető, hogy hamarosan cserés lesz, de jelenleg működik. Ez a csere alkalmával kb. 30 000 Ft-os költség lesz majd. A mostani vezérlővel volt kommunikációs probléma ami valószínűleg beázás miatt volt (papíron vízálló, de tapasztalatból mondom, hogy LEHET nem az amit a hivatalos szerviz is megerősített). Én ezután csak vízálló tokban használtam és azóta gond sem volt vele.

Ami fontos még:
- Ez nem sima kajak, elég mozgékony és könnyen kelti azt az érzetet, hogy fel fog borulni. Nekem soha nem sikerült beborítani, pedig tengeren, viharosabb időben is mentem vele (egyáltalán nem ajánlom ezt, mivel szerintem nekem is csak szerencsém volt akkor). Tehát szokni és gyakorolni kell vele szerintem!
- Ezzel lehet a Balatonon és a Velencei tavon is motorozni, mivel elektromos
- Kormányozni evezőkkel fogod tudni
- Motor vezérlője távolság miatt vagy csak random el tudja dobni a jelet. Ez nem hiba, hanem normális működés (gáz le majd vissza, esetleg kikapcs-bekapcs kell)

Mi felfedezésre, olyan helyekre való eljutásra használtuk (tengeren vagy épp itthon) ahova mással nem lehet eljutni (akár hajóval sem). Az eladás oka pedig csónak vásárlás.

Csomagban a méretből fakadóan nem tudom feladni.

Megnézni Keletinél vagy Dunakeszin lehet.

Megvásároltad tőle?
Értékelem
Problémás a hirdetés?
Jelentem

Hirdetés

Légy az első hozzászóló!

Még nem szólt hozzá senki sem.

Hozzászólok

Hirdetés