Hirdetés

Archív – Odroid XU4

norbikaa (csendes tag) – 13 éve regisztrált
4 pozitív értékelés
Extra (fizetett hirdetés) 2019-07-18 12:37 12 hónapja
Budapest csomagküldéssel is

30 000 Ft

Állapot: használt
Szándék: kínál

Eladó sorba került szeretett XU4-em, mert szert tettem egy N2-re, így erre már nincs szükségem.

A csomag tartalma:
- Odroid XU4Q (ez a nagy hűtőbordás verzió)
- Noctua NF-A4x10-FLX 5V 4cm ventilátor
- 8 gb eMMC kártya és hozzá a micro sd adapter
- 5V10A tápegység
- Gyári ház, amit a hűtés miatt kicsit megbuheráltam (a képeken látszik is)

Amit tudni érdemes, hogy a 8 gb eMMC kártya bőven elég mindenre is. Nekem ezen futott a rendszer és minden más, külső merevlemezen volt (pl.: Plex Metadata, ami nagy library esetén akár 20 gb is lehet). Nekem a torrent klienstől kezdve a Home Assistant-on át, a Plex, minden volt rajta és meg sem kottyant neki (a váltásnál pont ezért maradtam a márkánál).
Ha szeretnéd, természetesen használhatod SD kártyával is, de én egyszer próbáltam, eléggé lassú volt az eMMC-hez képes (egy apt update kb tízszer annyi ideig tartott).

A szettet előre telepítve adom, Dietpi renszerrel (https://dietpi.com/), valamint így, hogy előre van telepítve, ki is lehet próbálni könnyedén. A rendszer kopasz, friss install, így nincs még semmi sallang felrakva mellé. Amit módosítottam, hogy a dropbear ssh-t lecseréltem open ssh-ra, a ventilátor működését konstansra állítottam, hogy folyamatosan menjen, valamint a billentyűkiosztást átállítottam magyarra. Ha kell szívesen segítek a Dietpi rendszer használatában, bár a website-on elég jól van dokumentálva minden.

Fontos! A terméket a hardkernelről rendeltem (ők a gyártó cég). Ne tévesszen meg, hogy ott újonnan is kb ennyire jön ki, mert nem fog, köszönhetően a csodálatos vámnak. Plusz csak a noctua venti került 4 000 Ft-ba, a táp meg a másik 6 000 Ft volt.
Ha ugyan ezt a szettet össze akarod dobni ~45-50 ezer forint lenne a vége és egy csomó idő, míg megérkezik Koreából (tudom, mert ezt csináltam ).

A noctua ventit azért használom a gyári ventis megoldás helyett, mert ezen a verzión alapból rajta a nagy hűtőborda és össze sem lehet hasonlítani, ha fontos a venti hangereje.

Nem annyira szeretem, de posta a vevő terhére oké, viszont akkor csak előreutalás után adom fel a csomagot.

Megvásároltad tőle?
Értékelem
Problémás a hirdetés?
Jelentem

Légy az első hozzászóló!

Még nem szólt hozzá senki sem.

Hozzászólok