Hirdetés

MicroFluentDAC USB-s XMOS DAC - bkercso

bkercso (nagyúr) – 10 éve regisztrált
26 pozitív értékelés
Extra (fizetett hirdetés) 2021-09-17 00:54 7 órája
Dunakeszi csomagküldéssel is

65 000 Ft

Állapot: új
Szándék: kínál

A MicroFluentDAC a természetes, ugyanakkor nagy felbontású zenehallgatést kívánja hozzáférhetővé tenni elérhető áron. Jellemző rá a mikrorészletesség, finom akusztikai információk átadása, izgalmas és hihető térleképezés (bár ez a leginkább felvételfüggő tényező), természetes hangszer- és énekhang, pontos időzítés és a folyékony előadás.
Egy jó erősítővel és fejhallgatóval / hangdobozzal nem ereszti a figyelmet!

Technikailag egy jófajta kínai XMOS-kártyát tartalmaz, ami a nagyfelbontású USB-kapcsolatért felel, a jó hangzás érdekében azonban egyrészt kapott több fokozatú külső tápszűrést, illetve a panelen található mindhárom oszcillátort cseréltem igen kis jitterű darabokra. A DAC-chip PCM1798, ami a híres-neves PCM1794 kistestvére. Az analóg fokozatban passzív I/V és A-osztályba húzott LME49720-as OPA dolgozik a torzításmentességért. Az I/V-konverter különösen analógos hangú, valamint ezzel a megoldással gyakorlatilag nem hallok különbséget a PCM1794 és PCM1798 között.

A fix jelszintű kimeneten kívül kapott egy hangerőszabályzott kimenetet is (APLS RK097), amely esetén még egy OPA1678 is részt vesz a jelútban. Ezzel a DAC használható előerősítőnek is, pl. aktív monitorokhoz.

Előbbi OPA enyhén meleg kangkarakterű, továbbá DIP8-as foglalatban csücsül, így cserélhető bármilyen típusra, amely eljár +-5V-ról. Utóbbi OPA pedig enyhén világos karakter, azonban fixen szerelt (és csak FET-es bemenetű típussal váltható ki). A két kimenet tehát eltérő habitusú, reméve, hogy ez a "koktél" több féle rendszerbe is szinergikusan illezthetővé teszi az eszközt. (A hangerőt max-ra tekerve a potméter nem szól bele a hangminőségbe.)

Az Extra változatba ALPS Blue (RK27112) huzalpotméter kerül, valamint a foglalatba AD827-es OPA: szintén enyhén meleg karakter, ám leheletnyit nagyobb felbontással és még közelebb a semleges karakterhez, mint az LME49720. A legnagyobb különbség pedig a DAC-chip elé helyezett SRC4192-es ASRC, amely egy kiváló hangú digitális szűrő is egyben. Az igazán lágy hangot ezzel éri el a MicroFluentDAC, így vájtfüleknek érdemes bevállalni!
Egy mondat erejéig még muszáj megemlíteni a sok fokozatú táphálózatot és egy-két (-több) egyedi megoldást, amiktől olyan a hang, amilyen.

- Kimeneti jelszint: 2,25V(peak)
- Tápfelvétel USB-ről: 210mA (alap verzió) ; 270mA (Extra verzió)
- ESD-védelem és kimeneti rövidzárvédelem
- Alu doboz, plexi előlap
- Méretek: 16 x 4,5 x 12,5 cm (Azonos doboz, mint a MicroFluentAmp-é)
- Az Extra verzióhoz 30mm-es tömör alu hangerőgomb

Alap verzió: 65k
Extra verzió: 85k (ASRC, ALPS Blue)

2 év műszaki garancia és 2 hét meghallgatási garancia.

Megvásároltad tőle?
Értékelem
Problémás a hirdetés?
Jelentem

Hozzászólok

Hozzászólok