Archív – AKCIÓ - S100A - bkercso $100-os, A-osztályú Fejhallgató erősítő

bkercso (nagyúr) – 12 éve regisztrált
47 pozitív értékelés
Extra (fizetett hirdetés) 2020-12-14 23:30 2 éve
Dunakeszi csomagküldéssel is

33 000 Ft

Állapot: új
Szándék: kínál

Archivált hirdetés

Az S100A fejhallgató erősítő jól kifejezi, amit a hallhatótorzítás-mentességről gondolok az adott árszinten. A konstrukció egyetlen összetevője, aminek van egy kis saját hangja a hangerőszabályzó potméter, a kis ALPS RK097 azonban ezzel együtt egy kellemes hangú és nagy felbontású darab, amit a Presenter2-ben és a Presenter3-ban is használtam.

A CompositeAmp-hoz képest enyhén sötét karakter, de a részletességéből nem veszített észrevehetően. Meglepően őszinte, megfogott, tele energiatartalékkal.
Technikailag egy TPA6120, OPA1678-as torzításkioltóval, jó minőségű, nagy sebességű körítéssel.

- Erősítés: 4x
- Táp: 24V DC; 0,5..1A (0,8A adapter tartozék)
- Teljesítémény (szinuszos): 0,5W @32ohm, 70mW @600ohm
- Kimeneti impedancia: <0,1ohm
- Bemeneti érzékenység max. kivezérléshez: 2,25V(peak)
- Védelmek: kimeneti rövidzár-, túláram- és túlmelegedés, valamint fordított tápfeszültség ellen

Vélemények

Opcionális, belső jumperekkel kapcsolható Crossfeed: +5eFt

2év műszaki garancia és 1 hét meghallgatási garancia.

 • HUNNIA1920

  őstag

  Én elsőként vettem egyet, szerintem remek hangja van, erő is van benne és az ára is teljesen rendben van.

  "Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

 • Floydman

  tag

  Azt gondolom, hogyha valaki sokat foglalkozik a zene minél pontosabb visszaadásával, hajlandó sok pénzt és időt rááldozni erre, annak valóban fontos maga a zene hallgatása.
  Éppen ezért úgy gondolom, Bkercsó egyik legújabb remekének értékelése is magának a zenének az élvezetére összpontosítana.
  Az csak természetes, hogy hatalmas az erősítő felbontása, csodálatosak a részletek, a gyorsaság. Számomra hangsúlyos és erőteljes mélyeket kapok, a magas hangok nem sziszegnek, pontosak és nagyon tiszták. A középtér és ezzel együtt az ének és az akusztikus hangszerek félelmetesen naturálisak. A szimfónikus zenekar egészen megdöbbentő hangminőségben szólal meg vele.
  A tér érdekes módon nemcsak vízszintes és mély, hanem függőlegesen is terjeszkedik. Olyan, mintha a szoba plafonja 1-2 méterrel magasabbá vált volna.
  Az eddig leírtaknál azonban sokkal többet kaptam Bertalan művétől. Mégpedig a megszólaló zene meglepő mélységeit. Hihetetlenül izgalmas, hogy amikor már arra számítok, hogy nincs több dinamika, tisztaság, meglepetés a megszólaló, általam már sokszor hallott muzsikában, akkor olyan magával ragadó pillanatok következnek, amiket nem is értek, hogy honnan szólalnak meg.
  Ezzel az erősítővel piszkosul elszabadul a zene. Igazi mélységeket tapasztaltam, teljesen belefeledkezhetek a zenehallgatásba.
  Ami még nagyon tetszik, hogy a sokszor hallott, mára már kicsit unalomba fulladó részek is újra izgalmassá váltak.
  Szóval újra kell hallgatnom vele az összes zenémet, ami nagyjából 3 évig fog tartani. Minden alkalommal lelkesen és izgatottan ülök neki a zenehallgatásnak. Ma ugyan milyen meglepetés fog érni? Hogyan szólal majd meg egy sokszor hallott koncertfelvétel? Ugyanis számomra jelenleg ezt adja meg ez az erősítő. A hosszú idő óta hiányzó izgalmat a zenehallgatásból.
  Átélhetem az audiofil gyönyöröket és gyötrelmeket is. Ugyanis a forrással könyörtelen az erősítő. Ha nem megfelelő a felvétel minősége, azt meg fogjuk hallani. Nincs mellébeszélés, szépítés. Fontos a forrásanyag.
  Én Creative Soundblaster Xi-Fi HD usb hangkártyával, Sennheiser HD600-al hallgatom. Kizárólag koncertfilmeket nézek vele, a Cyberlink Powerdvd 18-as verzójával, Headphone/Dolby headphone beállítással. Egy pici EQ-t is használok (ami a hangkártya driverében van), de nagyon minimálisat.
  Bkercsó 10x-es erősítést tett bele, úgyhogy iszonyúan nagyot szól.
  Összehasonlítási alapom nem igazán van. Előtte Presenter 2-öm volt és Sennheiser HD598. Ahhoz képest elmondhatatlan a különbség.
  Körülbelül egy hónapnyi tapasztalatomat írtam meg. Ezek alapján bátran merem ajánlani másoknak is.
  Köszönöm Bertalan a munkádat!

Hirdetés