Archív – Vigneau interaktív blogbazárja

Vigneau (félisten) – 20 éve regisztrált
80 pozitív értékelés
Bazár (fizetett hirdetés) 2006-12-14 13:44 18 éve
csak személyes átvétel

0 Ft

Állapot: használt
Szándék: keres

Archivált hirdetés

Tisztelt Fórumtársak!

Szívesen látom minden PH!-s Kolléga hozzászólását - feltéve ha azt barátkozásra, ismerkedésre vagy eszmecserére használja. Itt aztán bármiről lehet csevegni...

Csak lazán és kulturáltan. ;)

Köszönettel: Vigneau

Hirdetés

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz szasanyi #10843 üzenetére

    Igen, ez szembe megy a jogállamiság elvével, hogy visszamenőlegesen akarnák módosítani. De ez még nem egy eldöntött kérdés. Nincs róla se kormány se országgyűlési határozat. Szóval nem kell a Dunának menni még, látod a 98%-os adót is elkaszálták az AB-n...
    Biztos nem örülnék ha engem is érintene noha sok rendvédelmi ismerősöm van szóval azért átlátom/érzem a szitut de azzal nem árt tisztában lenni hogy az egyéni érdekek felett álló a nemzeti érdek. Márpedig luxus 25 év után nyugdíjjba küldeni életerős embereket. Ezt a luxust pedig jelenleg nem engedhetjük meg magunknak. Másrészt a társadalmi mentalitás átformálásra is szükség van úgy látom. Sajnos még a versenyszférában is sokszor találkozok olyan cégekkel akiknek fizetnék egy adott szolgáltatásért mégsem hajalndóak... Nem értem, ők nem pénzből élnek?! Pl: Haver összekuporgatott egy laposra valót. Bemegyünk a boltba zárás előtt 15 perccel, ott a lóvé a kezünkben és a faszi közölte, hogy mindjárt zárnak már nem ad el ma semmi. :Y A szomszéd boltban meg simán kiszolgáltak zárás előtt 5 perccel is. Ők kaszáltak 100k-t a másik boltos meg nem. Vannak dolgok amiket soha nem fogok megérteni/elfogadni de ez biztos az én hibám... :D

    Ugye meg lett hirdetve hogy 1M embert akarnak visszavezetni a munakerő piacra. Kvázi ennek az "áldozatai" vagytok. Mert így gyorsan és egyszerűen lehet majd predesztinálni a jelentős pozitív változást.

    Noha kétségkívül alulfinanszírozottak a rendvédelmi szervek, azért egy alapos struktúrális reform ott se ártana. Lenne is pár ötletem de nem az én tisztem ezt megtenni.

    Azért ne gondold, hogy máshol kánaán van, felsőfokú végzettséggel 150 alatt keresek napi 10-11 óra melóval... Igaz nem is olyan veszélyes a munkám mint pl a "falszteres rendőré" (az irodisták más tészta ugye).

    mod:

    Mercutio:

    Megfelelő kiképzés és gyakolati oktatás. És a 20 éves rendőr mellé beosztasz egy 30-35 de akár 40 éveset. Azért abban a korban még bőven élterős és és tapasztalt egy rendőr.
    Várjál már... nem 33 év az átlag életkor? Ja de. Máris helyben vagyunk.

    Irodai munkához meg nem kell diploma feltétlen. Erős a túlképzés ezért sok a diplomás így mindenhova fel lehet venni diplomás embert. Jóval kevesebb diplomásra lenne szükség mint amennyi van. Ezt a számot (képzés) le kell csökkenteni és a szakképzésre rámenni.
    Ha kicsit körbenézel tőlünk nyugatabra is ez a szitu. Szted pl németek-angolok stb miért a szakmunkásokat várják? Mert diplomásból ott is annyi van mint a szemét. Aki meg megcsinálná a szakmunkát olyan meg nincs. Mert derogál dolgozni, mindenki csinál(ni akar) egy diplomát és beülni a légkondis iróasztal mögé. De ez így nem megy.
    Ha vesz egy diplomkát ok (ez alatt a fizetős sulikat értem) de ne az én adóforintjaimból "termeljünk" diplomás munkanélkülieket akiket ismét az én adó frointjaimból kell istápolni mert rangon aluli melót nem hajlandó elvégezni.

    Pont beszéltem egy ismerőssel. Testvére panaszkodott, hogy nem talál melót hiába van diplomája. Mondom azért azt elég nehéz elhinni még a mostani nehéz helyzetben is. Ja végülis mehetne boltba eladónak de nehogy már diplomával (ami maúgy vmi könyvtár szak) ilyen melót csináljon... :( No comment.

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Hirdetés