Hirdetés

Archív – Vigneau interaktív blogbazárja

Vigneau (félisten) – 21 éve regisztrált
80 pozitív értékelés
Bazár (fizetett hirdetés) 2006-12-14 13:44 18 éve
csak személyes átvétel

0 Ft

Állapot: használt
Szándék: keres

Archivált hirdetés

Tisztelt Fórumtársak!

Szívesen látom minden PH!-s Kolléga hozzászólását - feltéve ha azt barátkozásra, ismerkedésre vagy eszmecserére használja. Itt aztán bármiről lehet csevegni...

Csak lazán és kulturáltan. ;)

Köszönettel: Vigneau

Hirdetés

Hirdetés

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz F e Z o #12806 üzenetére

    Amit Sanyi írt az tökéletes. Ha most vennék gépet én is ezt a felállást venném. Arra figyelj, hogy 1,5V-os ramot vegyél hozzá, vagy ha nem, akkor a VTT/QPI feszt meg kell emelned majd.
    A szabály ugyanis, hogy a ram fesz és a VTT/QPI fesz között nem lehet nagyobb a különbség 0,5V-nál. Ami alapból 1-1,1V-ot kap. Tehát ha 1,65V-os ramot teszel bele akkor meg kelle emelne a VTT feszt +0,1-0,2V-al, különben a túl nagy különbség károsítja a memvezérlőt. VTT-nek meg max 1,35V adható szóval azért itt is van határ.
    Ez kissé bonyolult lehet egy "egyszerű" usernek ezért szoktunk az egyszerűség kedvéért 1,5V-os ramot ajánlani (noha az Intel saját hivatalos ajánlása szerint a max 1,57V, mert némi dropot belekalkulálnak nagyon helyesen/ügyesen ha vmi olcsóbb kevés fázisos lappba sok tagú (pl 4x4GB) kitet tennél bele).

    Hát a játékok nem annyira szeretik a HT-t, nekem volt, hogy konkrétan lassult a játék ha a HT aktív volt (pl NFS). Igaz nekem 4+4-es felállásba futott, sztem 2+2-nél nem lassít. De a legtöbb játék még ma sem használ 2-nél több magot.
    BF3-ra nem annyira ajánlott de bőven elég lesz amúgy.

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Hirdetés